Hovedsiden | Om oss | Produkter | Nettbutikk | Tips | Forhandlere
  
 

   
 
Oppskrifter

Napoleonskake med bringebær
Creme Brulée
Bringebærsorbet med bjørnebærsaus
Ostekake med hageblåbær


Grimstad Planteskole leverer i dag kvalitetsplanter til hagesentre, planteskoler og anleggsgartnere over hele Norge. Vi eksporterer også til Sverige, Finland, Danmark, Island og Baltikum.

-Norske planter for det nordiske klima-
 
   






Napoleonskake med bringebær









 Napoleonskake med bringebær

Ingredienser

200 g butterdeig
70 g melis
Vaniljekrem
21/2 dl melk
1 vaniljestang delt i to på langs
3 egge-
plommer
50 g sukker
20 g maisenna
21/2 dl kremfløte som stivpiskes


750 g bringebær


 
 

 

 Kjevle butterdeigen til den er ca. 2,5 mm tykk og legg den på bakepapir. Sett den kjølig i 1 time. For å hindre at deigen hever seg, legges en plate over deigen før den stekes i forvarmet ovn på 160° C i ca. 30 minutter. Ta ut butterdeigen og sett ovnen på 250° C. Sikt litt melis over butterdeigen og sett den inn i ovnen igjen i ca. 2 minutter til melisen har karamellisert seg. Del den opp i ca. 24 firkanter á 3x5 cm.











Vaniljekrem:
Kok opp melk og vaniljestang. Bland eggeplommer og sukker i en kjele og rør til sukkeret er oppløst og bland så inn maisenna.Hell den varme melken forsiktig over mens du rører godt. Kokes opp under sterk omrøring til det hele tykner. Avkjøles i kjøleskap med plast over. Løft så inn den piskede kremen.

Butterdeigfirkantene legges lagvis (2-4 lag) med litt krem i midten og bær i ytterkant.





   
 
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nord-Trøndelag
Norland
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold