Hovedsiden | Om oss | Produkter | Nettbutikk | Tips | Forhandlere
  
 

   
 
Oppskrifter

Napoleonskake med bringebær
Creme Brulée
Bringebærsorbet med bjørnebærsaus
Ostekake med hageblåbær


Grimstad Planteskole leverer i dag kvalitetsplanter til hagesentre, planteskoler og anleggsgartnere over hele Norge. Vi eksporterer også til Sverige, Finland, Danmark, Island og Baltikum.

-Norske planter for det nordiske klima-
 
   






Creme Brulée










Creme Brulée

Ingredienser

5 pers

1/2 l melk
5 egge-
plommer
90 g sukker
1 vaniljestang


125 g hageblåbær
125 g bringebær
125 g bjørnebær
 

Del vaniljestangen og skrap ut innholdet som has i melken sammen med stangen. Varmes opp.
Eggeplommer og sukker piskes til sukkeret er oppløst. Hell over den varme melken og bland det. Siles deretter gjennom en sikt. Hell blandingen over i ildfaste porsjonsformer som stekes i vannbad ved 100° C i ca. 45 minutter til kremen har stivnet.









Dryss 1 ts sukker over hver porsjon og la porsjonsformene stå 2-3 minutter under varm grill til sukkeret har karamellisert seg

Serveres lunkne med friske norske delikatessebær.
 





   
 
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nord-Trøndelag
Norland
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold