Hovedsiden | Om oss | Produkter | Nettbutikk | Tips | Forhandlere
  
 

   
 
Oppskrifter

Napoleonskake med bringebær
Creme Brulée
Bringebærsorbet med bjørnebærsaus
Ostekake med hageblåbær


Grimstad Planteskole leverer i dag kvalitetsplanter til hagesentre, planteskoler og anleggsgartnere over hele Norge. Vi eksporterer også til Sverige, Finland, Danmark, Island og Baltikum.

-Norske planter for det nordiske klima-
 
   






Bringebærsorbet med bjørnebærsaus

Bringebærsorbet med bjørnebærsaus 
Ingredienser
6 pers.
1/2 kg bringebær passeres gjennom sikt til ren puré
Saften av 1/2 sitron
200 g sukker
1 dl vann
Bjørnebærsaus
200 g bjørnebærpuré
30 g melis
1/2 ts sitronsaft

 

 


 
 

Kok vann og sukker til det er klart, bland med sitron og bærepuré. Avkjøles. Sett sorbeten i fryseren. Ta den ut etter 20 minutter og pisk den opp. Gjenta til den er frossen. Ismaskin kan brukes. Kjøres da til "is konsistens".

Eller
Kjør iskald sukkerlake med frosne bær i food-processor til sorbet. Server straks.

Bjørnebærsaus:
Alt blandes godt og passeres gjennom sikt.

Sjokoladepinner: Ha i ca. 200 g mørk sjokolade i en helt tørr og ren bolle. Sett bollen i varmt vann (ca. 80 *C) og rør forsiktig med en slikkepott til det er en ren masse uten klumper og sjokoladen har en temperatur på ca. 32 *C.
Fyll massen i en plastikkpose. Form som et kremmerhus og knyt igjen posen. Klipp et hull i spissen og sprøyt sjokoladen på bakepapir. Settes kjølig i ca. 10 minutter til pinnene er stive. Ta sjokoladen forsiktig av papiret.




   
 
Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nord-Trøndelag
Norland
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold